# assalamualaikum , welcome too mysite , enjoy yourself yarh #

Monday, 24 December 2012

crita2 in my mind....


Assalamualaikum.. Salam 1 Malaysia... heehehe,,
da lama aku tak post at blog aku ni.. bnyak crita yg aku x tulis dalam ni. ada yg indah, ada yg gundah! hahah. berpuitis2 lagi.. erm now aku nak tulis saja2 tentang apa yg ada dlm kepala hotak aku ni.. heheh 
skolah nak buka da ... aku rindu nak p sekolah lagi.. heheheh biasa la ada bnyak kenangan yg tertinggal kat SMK Permatang Tok Jaya.. bnyak sgt!! 
haha first cbb SPM... hahaha struggle untuk blajaq la... tiap2 ari nak dkat last2 ada tuisyen snggup aku hadir ke sekolah walaupun semasa cuti.. nek Wave laaa... cuba byang la daqi Machang Bubok ke Pmtg. Tok Jaya ... jauh.... sampai hitam abih tgn aku kena panas.. hahah lesen L pown jdi laaa.. tp smlm 24/12/2012 bqu dapat P.. haa!!! lega sgt2!! aku paham dlm kita do p tuisyen 2 ada faedah nya.. bgi hubungan silaturahim aku dgn kawan2 lagi rapat!! aku suka sgt... pas 2 kita sama2 p makan kat kedai2 luaq.. pling famous kedai mamak!! Cahaya Al-Amin.. ahahaha ada WiFi free ooo.. egt pa ka.. hahaha.. up to date da la... hahah tapi skunk da abis SPM lama da x berjumpa.. mmg payah la nak jumpa.. hahah.. kenangan kat sekolah mmg susah nak jumpa blik.. haha.. btw aku bgga dapt kawan2 mcm hampa semua... 
second.. jeng3.. hahah sbb ad seseowg yg tertinggl lagi.. dya kena skolah lagii.. hehehe gudluck taw kat hmpa semua.. yg mseh bersekolah.. wat yg terbaek... heheh private2,... 
third.. aku rindu nak dok ostel lagi.. walau bnyak tekanan n masalah.. itu semua asam garam la dalam idup kat asrama kan... tapi time pling bes ada kta asrama ialah time SPM sunyi jer... tenang jer nak blajaq... dewan makan pon kosong ajer.. hahah

muka kesedapan ja...

aku mmg x aka lupa hampu semua wey!! kawan dunia akhirat... susah nak cri kawan yg btoi2 memahami diri kita,, tp kami semua cuba untuk saling memahami... friend until jannah... 

lastly,,, aku nak ucap jutaan terima kasih kepada semua yg mmbntu aku untuk hidup di asrama n sekolah ni.. cbb daqi aku drjah 4 hingga tingkatan 5 aku kat situ.. mmg lama gila.. 8 tahunn ... dqi pada kecik dulu dok nges xmaw dok asrama skunk asrama tu da jadi mcm umah aku.. tido pown selesa ja.. sampai x maw bgn subuh la katakan.. hahaha tpi solat k... haha.. kepada cikgu2 n warden2 trima kasih kerana mnjaga kami semua.. xdapat kami nak balas jasa baik anda semua melaikan dgn keputusan peperiksaan sahaja... 
kepada kawan jgn lupa aku... nnti kita berjumpa kembali pada suatu masa.... :'(
sdey ooo... xpa la.. semua tu akn berlaku.. In Shaa Allah... 


oke stakat 2 ja.. nnti aku story2 laen.... chow...
Assalamualaikum... 

Friday, 27 July 2012

Sajer selepas 1/2 thun tnggl..!!!

Bismillahirahmanirrahim...... Assalamualaikum semua!!!!!!!! 

Apa khabaq,???? lma x ber-blog ni....... qsa rindu la plak.....  2 yg saje2 xda keja ni.... da setgh thu aku tinggl blog ni... ermmm.. cian.. mcam2 da berlaku nmun aku xdan nak share dgn korang semua... btw xpe la... lgi dgn adnya blog ni.. kita bley2 ilmu yang bermanfaat... tmbh lgi Soalan Paling Mudah da dkat!!
sma2 la kita sharing ilmu2 ni... Persis kata pepatah 'sharing is caring'.... hbat2!


now kita dalam bulan Ramadhan... so kita berasa slam bulan yang terbaik antara blan2 lai... kerana terdapat rahmat.keampunan dan kebebasan dripada api neraka..... amin.... Mngikut kalendar Islam kita da ouasa sebanyak 7 hari.. sekejap jerw.... tp thun ni puasa at ostel mmg bes giler arrhhh!! like!

lawanya ostel....
Asramaku Rumahku, Rumahku Syurgaku....

thun ni aku arap korang dpat puasa penuh la... n termsuk aku jga!!! amin....
tujuan tlis blog ari ni pown bkn wat papew ngat pown.. juz untuk perhangat tang yg sejuk ni blik jer... hahaha
hope pas kiya enjoyed dlm lman blog ni..

chow dulu yer... bye3..

Friday, 30 December 2011

Selamat Tinggal 2011 & Slamat Datang 2012!!!!

Assalamualaikum


Ape khabar semua pun... Hari ni adalah hari terakhir thun 2011 pun.. ha thin 2011 yg telah bnyk knangan pahit or manis yg telah sya lalui pun.. adoi...hahah so saje la wat citer skit sempena akhir thun ni... haha thun 2011 aku da dpat mcam2 ilmu samada akedemik or anything btw aku syukur sgt krana Allah pelihara kita semua pada thun ini... so sesapa yg x abes lgi untk azam 2011 so abiskan kan.... hahahah bab ari ni da last da.... hahah.... wlaupun gmbira dgn kdatang thon 2012 aku agk sdey la tnggal 2011 bcause hahah thun dpan SPM!!!!! hahah nak wat cmna trpaksa hrungi jagk la... hhahax....


Hahahah thuun spm so mmg x BLEY men2 da nah.... huhu ari selasa ni kna blik da Asramaku yg tercinta... perghhh!! hahah nnti kat sna x bley da nak prngai mcm thun2 sblum ni... tme prep mmg kna study... Azam ni.... hahah to all my gang F4 sme2 kta study yerk!!! bior dpat kptsn yg cemerlang biaq la owg nak kta pown at kita ttp kita blajaq.... hah!! jap ni Fatien Faem nnti kta challenge..... hahah ni suma psanan wat geng aku Fazrin,Amirul,Acap,Kyros,Aqil,Madek,Mamu,Mat Nip,Fawwaz,Hatim haha yg bkal mmimpin asrama thun dpan... hahah k... 


Azam aku thun dpan hahah aku nak blajaq..... please la... Ya Allah kau berikanlah aku kekuatan untuk mlawan sgala sikap malas yg ada pda diriku ini... supaya minat dalam pelajaran dan akan berjaya dalm SPM 2012... Ya Allah kau berikan lah aku dan semua kwan2 aku bejaya dalam SPM 2012 sesungguhnya ianya penentu prjalan hidup kami pada masa akan datang... Kau berkati segala ilmu yg kmi akan pelajari... Amin Ya Rabbal Alamin...
ha... so semua pakat bca la doa ini... 


aku harap sedikit sebanyak dapat memberi kekuatan kapada kita semua... K la kat sini aku ingin kemukakan aku memohon kepada semua yg telah aku lakukan kesalahan samada terkasar bahasa terlanjur bicara kpada anda semua... aku ni mmg suka ckap lpas... sori la sgtsgt... hope thun dpan aku nak brubah... hampa jgn amik ati nak la aku daa telebih ckap... huuuuhu...  


k stakat ni ja coretan 2011 aku,,, hope thun dpan ade pluang lgi.
Ampunkanlah jika aku da wat silap kpada anda semua... k...


Badang kuat bertubuh sasa,
mencabar dia eloklah bejaga,
tersilap kata tersasar bahasa,
kesalahan hamba maafkan juga.


k gua grak dlu .. chow....
Wassalam....

Sunday, 25 December 2011

Cuti-Cuti Malaysia.......

Assalamualaikum.....


Alhamdulillah.... slamat pulang jgak aku d Pulau Mutiara in stlah puas Cuti-Cuti Malaysia..... Prghh mmg terbaek la klaw dpat p camni bley relaks kwan2 suma.... Destinasi percutian kli ni haha KL & Genting Highlands.... ( bkn Cameron ) hahh.....
First skali kmi suma bertolak pkul 5 pgi.... so mlam sblumnya hahah... enjoy at PTJ Resort la.... kmi suma truih shoot p KL haha... 


yg bes nya KL kli ni... kmi p SESANA KIJANG iaitu geleri Seni Bank Negara Malaysia... Tempat ni mmg Moden la kta kan... Geleri ni bqu dbuka September 2011 so bru g la.... kat sna law hmpa nak tngk mcam2 da psai seni n koleksi wang lma2 nieyh meh aku tnjuk gmaq at sna....



ni luaran dya... bhagian ni dprbuat daripada 
Titanium iaitu besi paling ringan n kuat..
moden....


ni tngga dya..
yg istimewa nya tngga ni di ilhamkan dripda
belahan dripada sejenis siput..
tngga ni hnya bregntung pda sisi nya shaja
dn tpi itu dbuat dripada piuter......
Physic + Chemistry


sori gmbq x bepa elok bsa la 2.0 ja...
ni lukisan yg dbli oleh Bank Negara n 
2 owg lgi 2 Model Bank Negara..
Terbaekkkk....!!


yg ni maw taw ar.....
heheh


lukisan ni hmpa tngok dya ad mka ssorang..
ajaib....


law spa2 nak taw..
mgkin mulai Thun hdpan ade duit RM20 di
Malaysia.. haa... mgkin April ...


haha ni la lkisan Artis dari Mlaysia...
mmg terbaek gla.. hnya mggunakan Pensel Arang..
yg 2 pown lkisan jgak... tp x elok...

so kmi jlan2 la at stu... pasni kmi p KLCC cam besa la...
mai KL x p KLCC x sah... hhaa... nak tngok pic??? jom...


ait3... x dan posing.... saje syok...
suma pakt nak p makn dlam KLCC...
tp at Cold Storage je la..
hehe...


haha.. ade owg pgang KLCC la...

Ok let go.. kta ronda2 lgi... bnyk pic lgi ni..
So ptang kmi p Planetarium Negara.. hah tngok Movie smpai terlena.... haha.... mmg mnarik... pastu p tngok la psai Soyuz p suma...


 tmpat tdo...


tmpat untuk menlepaskan hajat d 
Angkasa...

pas ni kmi bertolak ke Shah Alam nak I-City.. hahah jam 3 jam... 
KL.......
huhu blet yhan la I-City ni.... aku taw qmai da yg p.. so x pe la...
hahah aku,Fazrin n Pekno p rnda 3 owg.... hahah... cri air...
hah nseb ade pling mqah RM1 hahah... cdap.... kat stu klaw nak amik pic mmg cntik la... ni ha.... law DSLR lgi bgoihla... 


hahah.. geng terbaek....


whoaaa!!!




2.0 Mega Pixel ja...

pasni suma paky blik n mginap at Prescot Klang.... bley than la Hotel dya... hahh... zzz.......

huarghhhhh!!!!!! bgn2,,,,,
haha hri kdua kmi suma nak bertolak ke Genting Highlans la plak... huu...
slama 3 jam perjalanan ke sana... boring x taw nak wat pea.. 
soooooooo.........................


mkna da smpai la.....
nek kreta kabel Genting Skyway...




huhu...  besla lama x nek.....

bla smpai sna wat pa lgi.. men arr..... perghh yg x besnya hujan
bnyk yg outdoor x ley men.. huuu....
dpa suma pakat nek space shot... huhu aku x nek la..... huu...
tobat,,,, 
tp aku nek Corkscrew.... hahahx.. mmg bes gilaaa..... na tngk video... tp ni aku x da la... dpa nek kli kdua....
video
hahah.... mmg terbaek kan...


2dya set2 mlantak

 sedappp.... 

 makn control ayu..

cis mcm mkan at pdang kota...
tibai kupang berlonggok..


ish3....

lpas mkan p mna g... p la relaks dlu.... hahah ptang 2 men sakan la.... men2 smpai kki lengah.... hahah pas 2 kmi suma p challenge Bowling... aku ni first tme men pnya la x reti,,,,,
adoiiii.. xpe gme kdua aku blas dndam..... hahah..... nseb ja aku dpat second pekno mnang bab ptong last mnit... gme first fazrin menang... hahahxx.. after end of the gme kmi pown lpaq..
so kmi bepa owg ja ntah ikowt sir p cri kdai mamak at luar hotel... bsa la kna berkorban dmi mkanan muqahh.... kat dlam gla arhh... 3 owg mnum air RM25 hahahxx... air klapa 1 RM8.50
gla toii.... bley mmpoih... so jlan pnya jauh... + kbus n ujan da la x pkai bju sjuk hahah.. mmg terbeaekk la... huh.... blik2 hotel perghhh ltih gila.....  so zzzz....

so ari last mi nak pulang jdik kmi snggah at Genting Strawberry 


sotaillll......

kwan seumur hidup....

wat syok...

 snyum.....

Mmg stail...
tp ad Extra...

hahaha...so kmi suma pown pulang ke Penag yg d cintai.. smmpai pkul 8 mlam... aku qsa sronok n cdey gak bab nak berpisah dgn kwan2... walupun pown skolah da nak bka tp ampa msti tersa kan.. dlam kta sronok.. k Pekno nnti kta jmpa lgi... u r terbaekk....
x lpa jga kpada semua... hmpa suma mmg hbat...

hahah lma gla aku wat blog ni... ok... hope all the reader enjoy it...
like .....

k gua grak dlu... chow...
Wassalam -Arip-

Monday, 19 December 2011

Salam 1 Malaysia

Asslalamualaikum.......


Salam 1 Malaysia....... hahahha to all Malaysian.... 
Abih xda tjok.... so papew je laaaa,,, 
k first skali cam besa la aku rindu suma kwan2 aku haha...
da lama jgak la ak x post anything at blog aku so aku na boh je la ap2 pown hahah Cerca Merba,,,,, hhahahaxx,,,


td 19/12 aku p sklah lagi... bab nak amik buku teks FORM 5 x sngka noh da nak msuk lapan taon aku stay at SMKPTJ tuh... mcam2 pengalaman,,,, na SPM!!! so ak dgn perasaan x syok na p tngok Kja Khusus akaun aku bab cgu Faizah mcj at aku da wat bnyk salah salah klaw nak taip at enset naik KEMATU jari dyaa... hhahahx....
tp Alhamdulillah td aku berjaya kmbali memperbetulkan semua ttp manual je la,,,
Tima Kaseh Cgu Faizah!! walupun cgu da xda lgi at PTJ,,,, lega la ckit perasaan aku....


Pastu aku cam besa la blik nek bas dgn cpa lagi klaw bkan grng2 aku la..... Fatien, Atiq, Rashidah RZBD, Erra, Aqil, n Acap Z...
k Rashidah kta aku nak wat cita tme tnggu bas... haaa aku wat...
td tnggu bas onya lama fuhhh!!! aku deret mnjadi mngsa dalam Tunggu Menunggu niyhh hadoiyaiii.... tp x pa la kan ad geng ley smbang.... Bla da smpai jeti aku pown cri bas la......
Dpa wat relaks lgi biaq lhaa... Cri2 nseb jmpa City Liner dya truih shoot p summit no kona2..... hahah..... Fatien n yg len dpa p                  P_ _ _ _ _ C kcuali aku aqil Atiq owtt....
Bla da smpai BM ujan la plak so REDAHHH jjeeee ada ku kisah....
so slamat smpai la k Rumahku Syurgaku....


Pas ni aku nak Genting Highlands plak dgn geng kebudayaan ....
so nnti aku upload mcam2 gmbq lgi hahahxx,,,,
bkn wat syok tp mmg syok..... Harap Genting pnya prjalan lbey baik dri Cameron.... hahahahxxxx yg pnting p x berbayar bab kmi yg geng kompang da bnyak berusaha p kenduri2.....


k aku boring da ni... so gua grak dlu,,, CHOWWWW!!!
Wassalam

Monday, 12 December 2011

The Long Journey...... !!

Assalamualaikum.... 


Hahaha.... Berjumpa la lgi dgn Arip wlaupun x bertentangan muka nmun dkat dihati bersama pembaca sekalian.. hope suma chat2 blako..
haha skang ni msim cuti n ujan so kna jga kesihatan k,, haha pertama sekali disini aku nyatakan aku rindu suma kwan2 aku especially suma geng Form 4 n Royal Blue



lawa kann!!

k..aku sbnaqnya bqu pulang dqi Cameran Highlands.. huhu sejuk gak arr... tp an p sna aku bkan wat pa pown... boring gilerr!!
haa.. p sana naek van rombongan dgn suma geng kerja ayah aku kat PLKN... ayah aku yg kna pandu van 2.. oke la... msa da msuk ikowt simpang pulai ikowt perak nla la kna panjat bukit.. haha dah nak sampai puncak van 2 wat hal plak... aduh!! clucth dya rsak nak msuk gear x bley adoi nseb qsak dpan taman rama2,, bley berhenti kat sblah.. perghh dpa squh geng dlam van 2 pndah msuk van laen bab dlam van 2 kbnyakan geng pompuan.. so aku ka tggu la... 
yg van laen 2 pnya pnumpang kna tggu van rsak ni... so kmi tnggu at luaq x tahan beb pnya sejuk pokai arr kwsan 2 bqu lepas ujan..
hahah tggu dlam van... pas 2 ayah aku cba try bley plak... xpa la pnjat p la cmeron 2... gagah2 jga smapai jga at Tanah Rata, Cemeron Highlands,, tggu pnya tnggu at luaq 2 sejuk lagi... hurmm dpa suma ajak p cari mkan, jlan2 jmpa kdai mamak haha.. lwak btoe at sni.. x pa la ayah aku amik nsik dgn lauk ayam n perut kmbing.. ad sowg bdk mda ni pkerja ayah aku amik sama gak,, ayah aku kna RM 6.50 standard arr dya 2 kna RM 11.00 perghh mamak 2 cekik darah.... hahah... kmi semua p sewa rmah tumpangan nseb umah kayu... hahah tdo la qmai2... tp ada Astro... zzzzzz....

k bgn ari kdua haha aku bgn pnya awal pkoi 5 lbey 2 la... tngok ada owg mndi da.. water heater x bley gna palk daaa.... MasyaAllah.... air dya mcam air ais ketoi ooo..... ggah mndi p laa... brrrrrr...... sejuk.. hahah da cerah ckit kmi suma pown kluaq p sarapan kat kdai luaq.. naek p la van 2 .... haha p kat sana makan nasi lmak heheh dok dlam kbus,, sejukkk nasi dya klah mcam cold storage KLCC hahah mkan p la.. da lapaq,,, huhu 

pas 2 kmi p ladang tea jap nma tmpT 2 Cemeron Tea Valley.. yg ni bes,,,,, cntikkk hahah... seluruh pandangan nmpak HIJAU jeeeee...
smapi tlisan ni pown da jdik warna HIJAU hahah...
kat sana ayah aku blih Green Tea dgn teh perasa Lemon.. pas 2 kmi p tnggu at tpi kdai dya,Subhanallah.... nampak ladang teh jauh pndangan mata.... hahah pnya luas ni aku da snap beberpa pic gna W910i je laaa... at ladang teh tengok2,,


hahah.. nyaman...


dgn bukit bukau yg memukau
mmg terapi mata laa..


besusun jaaa... haha,,, 
nyaman hihi klaw x cya mai la sndiri..


Subhanallaah,,

k nak smbung citer pulang,,, hahah x pa kmi semua ala naek van 2... k msa nak kluar ikowt Brinchang perghh pnya ssak dgn psar dya lagi. van 2 bkan bley than lama wat pula dok mndaki kna men clucth paiiii!!!,, van 2 wat hal la... qsak kat tgh2 psar 2 adoiyai.....haha terpaksa tnggu tauke van sewa dqi kulim mai Cemeron laa... adoiiiii mmg gila la... terkandas at stu dqi pkui 12.30 pm smpai 9.00 pm... 8 jam setengah tggu hmapa kalw ad kat cni pun amapa naik fed up..... mai ptang pown x sampai2 lagi dpa jam  nak mai 2... kat stuw x ley nak wat pa la kna tnggu laaa dlam msa yg sama p rnda2 pasar 2.... hahahaz\x.. smpai x larat ronda n tnggu.. dlm pkoi 9 2 van sampai... lga gila.... hmap pown bley qsa ooo..... prasaan aku.... haa x pa la pas2 bermula la perjalanan ku yg jaouh......
haha,,, kan hujan + malam = berhati3333 laaa... aku dgn mak aku x tdow pnya bka mata nak tngok jalan ... nak trun genting ingat poa ka jalan 2 dya mcam ular kna palu oooo huhu spa nak jdik pemandu malam 2 mmg kna peka gilaa kna pandai kawal lmpu, kwal wiper, kawal brek, kawal gear n kawal perasaan,,, haa so my dad is hero hahah why??? bab dya berjaya trun bukit yg berbahya 2... jauh oo. nak trun klaw ampa x jmpa papan tanda yg pyah dlam KPP ampa mai cni ja mcam2... lpas2 trun ja kwasan 2 huuuuuuuu qsa lga mmg x taw nak byang kan laa,,, msa da nek highway x pa da la.... 
hahax..... lega....

so pengalaman yg pling x ley lpakan msa van rsak ka Brinchang 2... mmg tensen.... hahha so pengajaran nya aku x maw p daaa!!!!! waaaa!!!!!! huhu,,, smpai umah smlam pkoi 2 pagi!! hahah aku tdo smalam pkoi 3 pagi smpai pkoi 1 tgh hari!! hahahxxx.... skang ni ltih 2 da beransur plih da ckit... so to all pembaca hayati la cita ni... mmg the long journey hahahx nak p Cameron Hghlands ready keta siap2..... k suma aku rndu at ampa semua my pren ,,,, 
tima kasih krana sudi membacanya... tq so much.... 

k gerak dluw... chow.... 
Wassalam..... Al-Qhair

Wednesday, 7 December 2011

Mimpi.. Huh....

Assalamualaikum


Alhamdulillah kita masih diberi Oksigen untuk bernafas hari yg indah ini... Kita ketemu lagi ya... Wah3....


K psai mmpi...
Smlam aku mmpi mcam2 n very2 interesting so aku nak share cikit la...
mmpi first aku n my parent nak p kenduri at kl ntah tba2 ja kan..
pastu tertinggal barang kna path balik ikowt Alor Setar.. Td p kl nak blik ikowt Alor Setar.. plik2. x pa la pas 2 msa otw nak blik aku sggah mna ntah saja kluar kreta dgn tba2 nya cermin depan kreta aku terkeluar, aku dgn abah aku pegang la nak smbung blik, hrumm tba2 ak terlepas cermin Prraannnggg!!! jatuh pecah Hadoiyaii... pas tu aku amik tiang pa ntah nak smbung pa ntah kat kreta 2 abah aku kta test,da nak bley masuk tba2 tiang plak ptah.
huh!! tension n aku terkejut!! n penat....


k, pastu aku sambung tdow plak besa la awal lagi...
Aku nak kluar umah n msa otw nak tggu bas aku jmpa Fatien Faem n Muiz n Amirah pas tu Fatien n Muiz cam besa la kata at aku...
k pastu babak 2 abis. aku nak p tuisyen (cewwah p la sgt),,
msa nak p tba2 kat semua geng2 kta nak p pemilihan Lawn Ball
haha x msuk gler... Suma kna buat pas aku dok blakang Madek, kmi dok smbang ada owg laen p dlu... Elak Madek nak p cgu 2 dah x bgi  'cgu da plih ckup 11 owg'kata cgu.. x pa la kmi pown dok la smbg2 at tepi... ad sowg perempuan, nma rahsia.. tba2 ja mai sembang dgn aku dan begitu mesra.. klaw realitinya cukup pyah,,, kmi pown dok smbang2 pnya lma .. sembang pa aku pown x taw... hurmm.. n aku pown terjaga... aduh klaw bley aku nak sembang lama lagi dgn dya 2... hahahahaxx...


Aku jga ari pkoi 10.40 pgi wahhhhh!!! mmpi yg bes2.....
aku egt da btoi da tdi.....
hrum arap cita aku td memotivasi kan diri aku n hmpa semua..
k nnti klaw da mmpi bes lagi aku citer...
Sekian saja dari Arip...
Gerak dlu.. chow....

Wassalam